2016. március 11., péntek

* Ajándékok


Az ajándékozás kérdése nem egyszerű tészta. Mert adni jó, de azért az sem árt, ha a megajándékozott örül is nemes szívünk adományának. Gyerekeknél sokkal könnyebb dolgunk van, mert szinte mindennek örülnek, és jobban kedvelik a sok kis ajándékot, mintha egy nagyot kapnának, ( ha 12 gyerek van a bulin, akkor 12 kis ajándékra számítanak és nem érdemes magyaráznunk, hogy azt az értékesebb ajándékot bizony összeadták a kis barátaid...." :(
De a felnőttekkel más a helyzet.
Részemről a közös ajándék híve vagyok, azaz találjuk ki, dobjuk össze a rávalót, és egy nagy hurrázás közepette nyomjuk az ünnepelt kezébe. Nem az értéke számít, hanem hogy vagy szívhez szóló legyen, vagy szellemes - azaz vagy könnyeket csaljunk a szemébe vagy vigyort fakasszunk ajkain :))
Én részemről határozottan kedvelem a saját kezűleg készített,személyhez szóló kis marhaságokat, amik közül per pillanat a kedvencem a Scrapbook. Csináltam is róla egy külön bejegyzést. Annak mindenki örül. Azt gondolnám, hogy csajos dolog, de a tapasztalataim szerint a pasik pont olyan örömmel és szívesen veszik kézbe és nézik meg elölről hátra és hátulról előre többször is, mint a csajok.
Igaz, hogy pasasnak még nem készítettem eddig scrapbookot, nekik a hasonló elvek alapján működő PowerPoint a jól bevált összeállítás. Egy másik bejegyzésben részletezem majd, de a lényeg az, hogy klassz emlékek képekben, hozzá vicces kis szövegek, emlékkupacok, amiken lehet nevetni, lehet nosztalgiázni, együtt nézegetni a többiekkel. Mondjuk némileg több időt vesz igénybe az elkészítése, mint megvenni egy üveg bort a közértben, de szerintem bőségesen megéri a ráfordítást, és ráadásul sokkal tovább is tart.
Szoktam még készíteni párnákat, tablet tokot...vagy hasonló ajándékokat, de ezeket inkább  lányoknak, persze a hozzá illő tortával együtt...
Aztán annak, aki szereti, írok egy-egy verset faszeletre . Néha magam költöm, néha csak az illető kedvenc versét másolom fel, de ez is sajátkezű, egyedi és különleges ajándék. 

Torta&scrapbook



Párnák...


Párnák&tortáik





TABLET TOK


Vers egy faszeletre festve:



...és még számtalan s.k.ajándék van a tarsolyomban...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése