2016. március 13., vasárnap

DIGÓ DÁRIDÓ



Imádjuk Olaszországot. És imádjuk az olasz kajákat.  
Meg főleg imádjuk Pippi barátunkat...
Az ő születésnapja lett az apropója annak, hogy összeüljünk és újraéljük a nagy közös Garda tói nyaralásunkat.

Szeretem az "After"Partykat, amikor emlékezünk, felidézünk és nevetünk. Erről egy külön bejegyzésben részletesebben írok. Ilyenkor összehordjuk a több száz fényképet, ki-ki a magáét és összehordjuk a kajákat is egy-egy közös ebédre, vacsorára.
Nem volt másképpen a Digó Dáridónál sem, azzal a különbséggel, hogy volt egy szülinaposunk, akit alaposan felköszöntöttünk.

A szervezés :

A szervezés itt abból állt, hogy lefixáljuk, hogy ki, milyen kaját készít és dob be a közösbe egy szombati ebéd keretében.
Természetesen olasz ételekről beszélünk, mint a gnocchi, farfalle, grillezett fűszeres padlizsán, spagetti, paradicsomos mozzarella és társai, mindenkinek a legjobb tudása szerint. 











Roskadozott az asztal a rengeteg finomságtól. A gyerekek persze a bolognait választották, de erre számítva készült nekik egy egész kondérnyi belőle.




De hogy még olaszosabb legyen a hangulat az elmaradhatatlan zene is olasz lett. Letöltöttem két cd-nyi kizárólag olasz zenét mindenféle stílusban,  sőt még a "Boldog születésnapot" is megtaláltam olaszul a YouTube-on, úgyhogy bömbölt a lejátszóból a "Tanti Auguri" és mi vele énekeltük Pippinek piros-fehér-zöld lufikat lóbálva.




Egyesek aztán tudnak élni!

------------------------------------------------------

Persze a torta is az olasz színekben pompázott, de nem tiramisu készült, mert a mi Pippink az epertortát imádja, hát azt csináltam neki. 



Bár ez nem kifejezetten bulinak szerveződött, de mégis sikerült azzá tennünk....



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése