2016. március 6., vasárnap

* Játékötletek bulikra




Mindig tervezek játékokat a bulikra. Van, hogy nem kerül rá sor a felnőtteknél, mert mondjuk végigtáncoljuk az éjszakát, vagy egyszerűen csak dumcsizunk, de az esetek 90%-ában előkerül a kártya, vagy az előre betervezett játékok.
  • Az Activity minden formájában ( a rendes társas, vagy csak mutogatós - akár a tematikához illő kitalált szavakkal, szitukkal játszva, vagy a szextivity felnőtteknek....)
  • A "Mi lenne ha" játék, ami gyárilag csak 8 személyes, de én kifejlesztettem a 12 fős változatát. pl. "mi lenne X.Y., ha szín lenne?"
  • A Szembekötősdi játékok, amikor valaki a többieket egyes testrészeiről kell, hogy felismerje, például a kezéről, vagy az arcáról tapogatással.
  • Sok mindent lehet bekötött szemmel játszani, pl. megetetni egymást sütivel, pároknak végigrágni időre egy-egy hosszú ropit,... szájjal felszedegetni egy tányérról cukorszemeket,... megtalálni a párunkat, úgy, hogy mindenkinek be van kötve a szeme,.....felismerni valakit az illatáról, megjegyezni, hogy ki mit súgott a füledbe...
  • Ölbeülős: a fiúk körbeülnek, a lányoknak be van kötve a szeme, összekeveredünk és beleülünk valakinek az ölébe. Tilos kézzel tapogatni, tilos megszólalni, csak az ülésből ki kell találni, hogy kinek az ölében ülünk.
  • Vaktánc: egy irányító van, aki tánclépéseket mond a bekötött szemű csapatnak, azokat kell megcsinálni. Lehet nem táncos változat, hanem feladatokat kell végrehajtani "vakon".
  • Megfigyelős játék: a pasik kimennek a szobából, a csajok pedig megváltoztatnak valamit magukon, pl. ékszert cserélnek, átfésülik a hajukat, leveszik az övüket, stb. A fiúk feladata, hogy felfedezzék ezeket a változásokat.
  • Gubanc, amikor sötétben körben állunk, mindenki előrenyújtja a kezeit és megfog egy-egy kezet, amit éppen ér, jó erősen, majd anélkül, hogy elengednénk egymás kezét, ki kell, hogy gubancolódjunk egy szép, szabályos kört alkotva. Ehhez bizony át kell lépnünk, másznunk egymáson, és gyakran ki leszünk csavarodva, de nagyon mókás játék.
  • A Felelsz vagy mersz játék..., amikor vagy válaszol az illető őszintén a feltett kérdésre, vagy elvégez egy büntetés feladatot.
  • A kártya létszámtól függően működik, 6-7 fő felett nem igazán izgalmas.
...és még sok egyéb, amit személyre szabottan szoktam kieszelni az ünnepeltnek.






Természetesen a tematikus partikhoz tematikus játékok dukálnak, az adott témához kapcsolódva
Az viszont biztos, hogy a felnőttek legalább annyira szeretnek játszani, mint a gyerekek. Néha rendezünk kifejezetten játszós partikat, amikor egész este csak a játék a cél, meg persze közben az eszegetés ,de mindig remekül mulatunk. Mert játszani jóóóó! Ne hagyd ki!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése