2016. március 6., vasárnap

* Hogyan lesz "csak úgy"buli?




Normális esetben készülünk egy-egy bulira. Csakhogy nálunk ritkán van "normális eset". Mi ugyanis képesek vagyunk egy-egy étkezésből is partit csinálni. Én ugyanis - mint már említettem - nagyon kedvelem, ha van a partinak egy tematikája, és miért ne lehetne fordítva is: van egy tematika, csináljunk belőle partit :))
A legegyszerűbb összejövetel is izgibb, vagy viccesebb, ha kinevezzük valaminek. Például tavalyelőtt nyáron, mikor rengeteg paradicsom termett mindenkinél, és alig győztük a paradicsomlevest meg paradicsomos húsgombócot gyártani, kitaláltuk, hogy csináljunk 

PARADICSOM PARTIT. 

Öltözzön mindenki pirosba és mindenféle izgalmas, különleges vagy egyszerű paradicsomos ételeket hordjunk össze a barátaink szaletlijébe közös elfogyasztásra. 








Ugyanilyen feltétlenül nyomós indok nélkül, pusztán étkezési célokkal született meg a 
mexikói parti
ahogy illik: tortillával, chillivel, taccossal és burritoval,
ahol természetesen az ételek mellett latin zene szólt és előkerült a vízipipa is, de az csak módjával, mert még meggyújtani sem tudtuk :)


Ezt követte egy amerikai parti, hasonlóan öncélú zabálással, csak itt a menűsorban az óriás hamburger és a kentucky csirke szerepelt, no meg a piros-fehér-kék öltözet..., de ez a nyári összejövetel annyira spontán jött, hogy még képeket is alig csináltam.



Szerintem annyira jó, amikor képesek vagyunk ünneppé varázsolni a legátlagosabb napokat is, mert ezekből töltődünk, ezekre emlékszünk és mosolygunk magunkban az emléküktől.

***

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése