2016. március 12., szombat

SCRAPBOOK MÁNIA





Szerintem a scrapbook az egyik legjobb ajándék bárkinek. Lényegében egy emlékkönyv róla, egy könyv, amiben ő a főszereplő!
Készülhet évekről, de készülhet egyetlen eseményről is, pl. egy esküvőről, egy buliról, egy utazásról...bármiről, amiről az ember össze tud hozni egy fényképalbumot. Csak épp egy kicsit másképp...

Egyrészt egyedi, másrészt mulatságos ( már ha olyanra csinálod), harmadrészt te magad is örömöd lelheted az elkészítésében. Mondjuk idő az bőven kell hozzá!

De megéri, mert órákig képesek az emberek nézegetni újra meg újra és mindig újabb részleteket fedeznek fel, mosolyognak, nevetnek, ráismernek dolgokra...Imádom figyelni, ahogyan nem csak a megajándékozott forgatja nagy örömmel, hanem a jelenlevők közül szinte mindenki többször végignézi. Emlékezni jó!!  Felelevenednek a nagy sztorik, vicces pillanatok, megható emlékek....


Érdemes jó előre eltervezni. Csinálhatod baromi giccsesre is, ez még azt is elbírja.:) Akkor sok-sok csipke, masni, meg virág kell hozzá, de hidd el, klassz lesz!




A scrapbookod lehet vékony is, de tervezheted vastagra is, attól függ, hogy mennyi mindent akarsz beleragasztgatni. Mert attól scrap a scrap, hogy mindent bele! A vékonyat elég egy szalaggal összefűzni, a vastaghoz kulcskarika vagy a gyűrűs mappában is levő karika kell.  

Persze elsősorban fényképeket tesz bele az ember, de a körítés hozzá bármi lehet, sőt sok bármi, mert úgy a jó!
-csipkék, szalagok, gombok, színes papírok, préselt virágok, anyagdarabok.....mindenféle dekoráció (ez a csajosabb verzió)
-spárga, madzag, újság, papírcafatok, betűk.. a natúr változathoz
-jegyek, újságkivágások, belépők, rajzok....
-meg a szövegek, amik a képeket kísérik...
Ezek fogják megadni a könyvecske hangulatát, és a stílusát.


ÍGY KÉSZÜL NÁLAM EGY SCRAPBOOK :

  • Adott a személy, akinek készítem.
  • Meghatározom a kedvenc színeit, a kedvelt stílusát.
  • Kieszelem a témákat, és megírom hozzá a kis vicces bemutatókat, szövegeket, versikéket.
  • Kiválogatom hozzá a fényképeket (és elő is hívatom őket).
  • Sorbarakosgatom a további beragasztandó dolgokat a színházjegytől az éttermi számláig bármit, ami szerepet kaphat a sztoriban.
  • Beszabadulok egy kreaboltba és összevásárolok minden vackot - az alap kartonlapoktól kezdve a díszítőelemekig mindent, ami színeiben, hangulatában beleillik a tervembe.
És már jöhet is a szabdalás, vagdalás, lukasztgatás, ragasztás...












.......................íme egy másik példa...................






MAJD JÖHETNEK BELE A KÉPEK. EZ A LEGIZGIBB RÉSZE 




...ezzel el is készült az ajándék...

*****************************************************************************
Viusnak barack és terakotta színű













 Innen már csak egy feladatunk van: kivárni, hogy átadhassuk végre :))
*************************************************
Ancsáéra sokkal kevesebb időm volt. Ezért kicsit fordítva alakult ki a könyvecske. Az alapot elkészítettem időben, de a fényképeket nem tudtam már beletervezni pontosan. Ezért előhívattam egy csomót és azokból válogattam ki, hogy mik kerüljenek bele.

 


 


Itt a díszítés is később készült el, csak a képek beragasztásával párhuzamosan rakosgattam bele a dekorációs elemeket, és sajna vicces versikékre sem jutott idő, de azért azt hiszem,örült neki...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése