2016. március 15., kedd

LOVAGI TORNA


Ezen nemes viadal az Úr 2015.esztendejében került megrendezésre, Monica Úrhölgy születése napjának tiszteletére.
***
Az események krónikáját jegyzém le ezen pergamenen.


Mert hogy esemény az akadt bőven. Meg szerveznivaló is vele együtt. 
Hetekig agyaltunk a feladatokon és a kivitelezésen Monica úrhölggyel még munka közben is, hogy a buli igazán ütős legyen.
Szépen sorban kitűztük a végrehajtandó feladatokat a lovag urak részére, amelyeket terveink szerint a majd  jelenlévő úrhölgyek pontoznak és így alakul ki a torna végeredménye. Persze a mi érzékeny, önérzetes pasijaink miatt előre eldöntöttük, hogy kizárólag győztest hirdetünk, a további sorrendet fedje jótékony homály.
A lovag uraknak a feladatok egy részére készülniük kellett, ezeket egy-egy  'Wordben' gondosan megszerkesztett, kinyomtatott, szélein megégetett és gyertyaviasszal lepecsételt meghívó tartalmazta, melyeket jó időben elkészítettem és átadtam Sir Antonnak, Sir Bubunak, Sir Gábrielnek, Sir Mikunak, Sir Pippinek és Sir Tomasnak.

Meghívó a lovag urak részére

Ezen iromány tartalmazta a feladatokat :
lovagi öltözet viselése
hősköltemény kieszelése
virág hozatala Monica részére
egy ajándék kieszelése
egy tánccal való készülés
tudásbeli felkészülés és
erőnléti felkészülés a megmérettetésre.


A következő kihívás a jelmezek összeállítása lett.

Tettünk egy látogatást a Mafilm jelmeztárában is, és belebújtunk mindenféle középkori viseletbe, de ott a kölcsönzés olyan drágának bizonyult, hogy maradt a turkálók és a saját ruhás szekrényünk aljának átböngészése. 
A lovag urak a játékboltok kínálatából válogathattak, vagy asszonyuk leleményességére hagyatkoztak viseletük összeállításánál.
De minden öltözet tökéletes lett.











Az ételek kínálatában ebédkor a bogrács, vacsorakor a csirkecombok vitték a prímet, de természetesen mindenki letette az asztalra a maga középkorinak titulált  finomságát.










A nagy megmérettetéshez szükség volt az erőre, merthogy az ebéd után következett maga a torna.

Az úrhölgyek kaptak egy-egy keszkenőt, amit nagy titkosan elláttak saját kézjegyükkel, aztán becsomózva beleejtették egy kosárkába. Ezekből a teljesen egyformának tűnő kis keszkenőkből húztak egyet-egyet a lovag urak és kebelükre rejtették. Senki nem tudta, hogy a viadal során melyik lovag melyik hölgy kegyeinek elnyeréséért küzd. Erre csak a lovagi torna legvégén derült fény. Így izgalmasabb lett a küzdelem, és igazságosabb a pontozás az úrhölgyek részéről. 

A megmérettetés:
******************
Az urak átadták virágaikat Monicanak, és  megindokolták, hogy miért pont ezt a virágot választották. Tanulmánynak is beillene az a tény, hogy minden lovag másfajta virágra gondolt : volt aki egy szál hatalmas rózsát hozott - a nemesség kifejezésére, más liliomot - az ártatlanság jelképeként, megint más pedig egy mezei virág csokrot - a szerénység ábrázolására...Elképesztően találékonyak voltak.
És elképesztően viccesek és ötletesek voltak a hősköltemények előadásánál is. Dőltünk a röhögéstől. Illetve bocsi, úrhölgyek lévén felettébb kacarásztunk :)


Szellemük csiszoltságának bemutatását testi erejük fitogtatása és ügyességük bizonyítása követte.
Volt nyíllövés, dárdahajítás, dobócsillag, kötélhúzás,vizimentés, zsákban futás..., amikre mind-mind pontokat gyűjthettek , miközben bőségesen folyt a bor és a pálinka.






Fergeteges jókedvben aztán nem volt hiány.

A végére maradt a tánc, amire mindenki otthon készült, és mindenki a saját párjával gyakorolt, ezért ezt így adhatták elő a lovag urak. Persze reneszánsz zene szólt annak rendje és módja szerint.







...sötétedésre aztán végre megszületett az eredmény. Sir Pippi lett a Lovagi Torna győztese, mellyel elnyerte a Pálinka Kupát.
A keszkenők is előkerültek a férfiúi kebelekről és kiderült, hogy mely lovag úr mely úrhölgy kezét nyerte el. Ezen frigyeket egy közös tánccal pecsételték meg az újsütetű párok.


De ezzel még nem volt vége a mulatságnak, csak bevonult a nemesség elkölteni pazar vacsoráját és méltón felköszönteni Monica úrhölgyet születése napján.

Lovagi Torta




Fantasztikus nap volt, akárki megmondhatja.

***



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése