2016. március 22., kedd

FOGÁSZAT vidámabban




Az nem is kérdés, hogy utáljuk a fogászatot. Mármint ott dolgozni jó, de páciensként odamenni...Brrr...
Az utóbbi 10 évben legalább tízezerszer hallottam a páciensektől, hogy "Félek a fogorvostól". Erre rendszerint azt szoktam válaszolni, hogy "ugyan már, nézzen rá, nem olyan félelmetes..." Ilyenkor mindig hosszas magyarázkodásba kezdenek, hogy nem úgy értették, hanem amúgy....
Akkor tessék a megdöbbentő valóság: a fogorvosok is félnek a fogorvostól :) Sőt olyat is ismerek, aki retteg a tűtől. Ez persze nem akadályozza meg abban, hogy remek munkát végezzen. Ki a nyavalya szereti, ha vadidegenek turkálnak a szájában? De ha egyszer muszáj... Akkor legalább könnyítsük meg ezt a dolgot, és csináljunk vidám fogászatot.



Az alap nálunk, hogy baromi kedvesek vagyunk, meg vigyorgunk, mint a tejbetök. Az is alap, hogy szól a zene, hogy kellemes legyen a hangulat. Hogy beszélgetünk kicsit, sőt a törzsvendégekkel viccelődünk is, hogy ne legyen már olyan feszült az szegény pára, ott abban a hülye székben ülve...Arra már a fogászati termékeket gyártó cégek is rájöttek, hogy nem kell mindennek rideg fehérnek vagy műtős zöldnek lenni, ezért évek óta forgalmazzák a színes poharakat, nyálszívókat, gumikesztyűket...sőt, most már a színes munkaruhákat is a legkülönfélébb összeállításokban.


Tudja mindenki, hogy a színek erősen hatással vannak a kedélyünkre. Ezért határoztuk el,hogy a vidám fogászaton vidám színű lesz minden. Amikor belép a páciens, fogadja egy derűs hangulatú környezet, napsütötte légkör. Ha ehhez még kap egy mosolygós orvost, meg egy idétlen asszisztenst is, az már fél siker. Vagy negyed... Mindenesetre azért került ez a bejegyzés is a blogomba, mert fontos alkotásnak tartom a rendelőnk dizájnjának és ezáltal a hangulatának a kialakítását. 
Íme a tavaszi projekt, amit a minap fejeztünk be egy színes, húsvéti tojásos háttérképű monitorral.
Sárga-fűzöld és narancs poharak, szalvéták...dekoráció a tükrön, ajtón, és képek a falon. Egy barátságos rendelő. :)) Barátságos orvossal, hogy ne félj annyira...


KEEP SMILE







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése