2016. március 14., hétfő

HALLOWEEN partik

Nomen est Omen
Amint az egy jó Banyóhoz illik, imádom a halloween partikat. Talán ez az egyik kedvencem évek óta. Ki nem hagynám semmi pénzért. Tudom, hogy sokan amerikai majmolásnak, idétlen divatos hóbortnak gondolják, de így, az ősz végén, a szürke napokon számomra roppant üdítő és vidám dolog, ha egy-egy Halloween partira készülhetek. Mert ebbe aztán igazán minden vicces és mókás dolgot bele lehet sűríteni, amit csak akarunk, és korlátlanul használhatjuk a fantáziánkat és találékonyságunkat akár jelmezről, akár dekorációról, akár változatos és különleges falatokról van is szó. No meg persze csudijó tortákról :)

Nézzük hát, mi is kell egy igazi halloween bulihoz :
Naná,hogy jelmezek!
...kaphatók készen, kölcsönözhetők, vagy egyszerűen csak válogass az otthoni ruhatáradból és dobd fel egy kis sminkkel meg tupirral...
Én évekig különféle boszinak öltöztem természetesen, hol fekete, hol lila cuccban, hol kalappal, hol tupírral, de idén úgy döntöttem, hogy tök leszek, vagy inkább tökfej? 



De ez csak az én banyaságom. Lehetsz fekete macska, pók,vámpír, zombi, múmia, denevér, csontváz, szellem...
Ezek az elemek,no meg a halloween színei ( fekete, narancs és lila) jelennek meg a dekorációban is. Alkoss szabadon! 
Feldobsz pár narancssárga szalvétát az asztalra, a poharakba meg belecsempészed a fiadtól elcsórt gumipókokat, és már készen is van a halloweeni teríték.


A sejtelmes fények, gyertyák, lampionok pedig csak fokozzák a hatást.

Ugyanilyen fantáziadús lehetsz, ha a menü összeállításáról van szó. Igyekszem minden évben valami újdonsággal előrukkolni, egyrészt hogy semmiképpen ne unjunk bele a halloweeni partikba, másrészt pedig roppant kedvelem a meglepetéseket és a meghökkentő dolgokat és ilyenkor szabadon kiélhetem magam az adott témán belül.
Bőven találsz ötleteket az interneten, de lenyúlhatsz a saját kis kútfőd mélyére is.











Egyik évben egy ilyen vicces menűsort eszeltem ki:
A megvalósítás után így néztek ki a fogások:




Persze,hogy nagy sikert aratott, miközben nekem magamnak is nagy örömöt okozott mind a tervezés, mind a kivitelezés.

Halloween torták s.k.




***************************************
A tökfaragás
 Szintén hozzátartozik a Halloweenek programtárához. A gyerekek rettenetesen élvezik. Ezt is minden évben a nagy közös partin hajtják végre egy hosszú sörpadon. Bár évek óta maguk faragnak, csodával határos módon még soha nem sikerült egyetlen levágott újat sem produkálniuk.



A tökök meg estére szépen sorban kikerülnek jelzőfénynek.
Mikor besötétedik és kikerülnek a tökök a kertbe, a pocakunk már tökre telve és mindenkinek tök jó a kedve, akkor eljött az ideje a játéknak. Játszunk, táncolunk és tök jól érzi magát mindenki,töketlenek és tökösek egyaránt.










*************
*****
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése